مهندسی

آشنایی با رشته های مهندسی و مقالات کوتاه

مهندسی

آشنایی با رشته های مهندسی و مقالات کوتاه

پرواربندی گوسفند

مقدمه :

پروار بندی زمانی اهمیت پیدا می کند که بحران میزان گوشت مطرح می شود
پروار بندی روش عملی برای بالا بردن میزان تولید گوشت کشورمی باشد.
زمان نامناسب کشتاریکی از دلایل مهم کاهش میزان گوشت کشور می باشد » کشتار باید زمانی صورت گیرد که بره ها به حداکثر رشد و ظرفیت تولید رسیده باشند « که کشتار بره های کم سن وسال وکم وزن باعث کاهش ظرفیت تولید گوست می شوند .تقاضای مصرف کنندگان همچنان در حال افزایش است ولی هنوز کار چندانی برای تولید گوشت و این تقاضا ها نشده است.


دلایل عدم توازن بین تقاضای گوشت و تولید گوشت :

1. بی اطلاعی و بی توجهی مسئولان و دست اندرکاران و به حدر دادن سرمایه ملی از سوی آنان .

2. عدم حمایت از دامداران و ضعف بنیه مالی آنان

3. بی توجهی شدید نسبت به این شاخه از تولید در مقایسه با شاخه های دیگر تولید.

4. ضعف مراتع.
ادامه مطلب ...

مهندسی سازه

مهندسی ساختمان شاخه ای از مهندسی است که به طور اخص در ارتباط با طراحی و تحمل بارسازه ها است. به عنوان مثال مهندسی ساختمان به صورت عمده درتکمیل و به کار گیری ماشین آلات جهت طراحی سازه ها نظیر پل ها، دیوارها (شامل دیوار حائل)، سد ها، تونل ها و غیره می باشد. مهندسین سازه لازم است طرح ساختمان ها رابه طریقی انجام دهند که در زمان استفاده ساختمان به خوبی عمل و انجام وظیفه نماید. آنها نباید شکسته و منهدم شوند ، نباید خم، چرخش و لرزش داشته باشند. به علاوه مهندسین ساختمان مسئول به وجود آوردن و ایجاد استفاده موثر و اقتصادی از سرمایه ها و مواد مصالح برای رسیدن به اهداف تعیین شده برای سازه می باشند به صورت مشابه مهندسین سازه کار آموز می تواند طراحی تیرهای سازه و ستون ها و کفهای ساختمان های جدید را انجام دهند شامل محاسبه بار وارده برروی هر عضو و ظرفیت تحمل بار متفاوت در ساختمان «فولاد- چوب- آجر- بتن). یک مهندس با تجربه میتواند طراحی سازه های مختلف و پیچیده مثل ساختمانهای بلند مرتبه(مثل آسمان خراش) و یا پل را انجام دهد. بارها در ساختمانها بطور کلی طیقه بندی میشود به بارهای زنده نظیر وزن لوازم و وسائل منزل و مبلمان در ساختمان،نیروهای باد و وزن آب و نیروهای بوجود آمده بر اثر زلزله، و یا بارهای مرده نظیر وزن خود ساختمان. بصورت مرسوم، مهندسی سازه براحتی و سادگی در جائی که محورهای متناسب و عمود بر هم باشند عمل می نمایند و برای ساده نمودن معادلات و روابط پیچیده بدست آمده با مقادیر کششی مثل تنش و تغییر مکان های اجزاء بدست آمده سازه، مانند طراحی تیر ها استفاد میشود. این ساده سازی جهت توانائی حل مسائل اساسی می باشد. یک مهندس موفق می بایستی سازه را جهت بارهائی که بر روی ساختمان قرار می گیرد به طریقی طراحی کند که تا زمانی که مقدار بار از بار طراحی ، تجاوز ننموده ساختمان حالت ارتجاعی داشته باشد و وقتی که باربرداشته شودردوباره به حالت اولیه بازگشته و بصورت پایدار باقی بماند. توسعه و پیشرفت برنامه های کامپیوتری اجازه میدهد بسیاری از محاسبات پیچیده سازه ای با دقت بسیار و سرعت زیاد انجام شود . یکی از مهمترین مکانیزم های آنالیز های سازه ها روش معادل استاتیکی با قانون حرکت نیوتون که جهت تعیین نیرو های داخلی وارده بر روی اجزاء سازه، استفاده میشود با فرض کلی اینکه مصالح تشکیل دهنده یکنواخت و غیر قابل تغییر شکل میباشد. مکانیزم و روش دیگری که قادر است به روش کاملتری و در حالات بیشتری عمل نماید روش اجزاء محدود می باشد که امکان محاسبه نیروهای داخلی در سازه و ساختمان با مصالح مختلف و خواص متفاوت را میدهد.

مطالعات زمین شناسی و کانی شناسی توفهای زئولیتی شده سازند کرج در

مناطق مورد مطالعه در 140 کیلومتری شرق تهران و حدفاصل دماوند- فیروزکوه واقع شده اند. این منطقه با وسعت تقریبی 200 کیلومتر مربع از کوههای دامغان تا طالش گسترش دارد. مطالعات بر توفهای زئولیتی شده سازند کرج متمرکز شده است. این توفهای دگرسان در سه منطقه کیلان، حصاربن و زرین دشت رخنمون دارند.

مطالعات صحرایی نشان داده است که توفهای زئولیتی شده در همجواری با واحدهای متنوع زمین شناسی شامل تشکیلات گسترده کنگلومرای پیلوسن و پلیوکواترنر، ماسه سنگ و کنگلومرای کرتاسه، آهک – دولومیت های تریاس و عدسی های ژیپسی قرار گرفته است.

زئولیتی شدن در مناطق فوق الذکر نظم خاصی ندارد و گاهی از واحد های گسلی تبعیت می کند. توفهای دگرسان در نمونه دستی کرمی تا سبز کم رنگ هستند و دارای شکستگی صدفی می باشند.

با توجه به مطالعات پتروگرافی شاخص ترین واحد های سنگی این مناطق توف های شیشه ای و کانیهای اصلی زئولیت، کوارتز، فلدسپات، بیوتیت و هونبلند می باشند.

به علت بافت بسیار دانه ریز توفهای شیشه ای جهت مشاهده و شناسایی کانیهای زئولیتی از میکرسکوپ الکترونی اسکن استفاده گردید. زئولیت ها در زیر میکرسکوپ الکترونی اشکال مشخصی را نشان نداده اند تنها اشکال ورقه ای از کانیهای رسی ملاحضه گردید. آنالیز کیفی از بعضی نقاط وجود کانی زئولیتی و رسی را تائید می کند.

رفتار حرارتی توفهای زئولیتی شده جهت شناسایی نوع فاز های زئولیتی مورد بررسی قرار گرفت.منحنی حرارتی TG, DTG از توفها نشان دهنده وجود فاز زئولیتی کلینوپتیلولیت و فاز ناخالصی کربنات در این توفها است.

شناسایی دقیق نوع کانی زئولیتی و یا رسی توسط پراش اشعه امکان پذیر است بنابراین بااستفاده از این روش کانیهای کلینوپتیلولیت، کوارتز، از جمله کانیهای اصلی و مونت موریلونیت، مسکویت و …. فازهای فرعی توفهامی باشند.

با استفاده از آزمایشات XRF, ICPMS ترکیب شیمیای توفهای فیروزکوه اسیدی تا حدواسط تعین گردید. مطالعات نشان داده است که توفهایی با ترکیب اسیدی به کانی کلینوپتیلولیت تبدیل می شوند. در این منطقه که توفها ترکیب ریولیتی تا داسیتی دارند توسط کلینوپتیلولیت جایگزین شده اند.

مطالعات مایکروپروب 40 نقطه از تیغه های شیشه ای نشان داده است که این تیغه ها به کلینوپتیلولیت تبدیل شده اند.

در مجموع آنومالی استرانسیوم، کلر، باریم در توفهای فیروزکوه در ارتباط با محیط تشکیل توفها و خاصیت جذب زئولیت ها برای این عناصر قابل توجیه می باشد.

مدلهای که برای تشکیل زئولیت ها ارائه گردیده، متفاوت می باشند ولی در مجموع وجود یک سیستم باز که آبهایی با ترکیب شور وقلیایی بتوانند توفها را مورد هجوم قرار دهند و سبب تشکیل کانیهای زئولیتی شوند، مورد تائید است.

در نهایت برای بازساری شرایط زئولیت ها اقدام به سنتز زئولیت از توف شیشه ای گردید که در دمای 150 درجه سانتیگراد و با استفاده از محلولهای قلیایی NaOH, KOH زئولیت مرلینوئیت سنتز شد.